Beijar: ”Vi vinner detta”

Med ett lugn i rösten som bara Tommy Svensson kan matcha i VM-krönikan från 1994 sade GUIF:s alltiallo Per Beijar till mig i går kväll:

– Ta det lugnt, vi vinner detta.

7-7 på hemmaplan är långt ifrån det bästa resultatet man kan få med sig.
Det skall också sägas att GUIF ledde med 6-3.

– Sedan åkte vi på kontringar på våra egna misslyckade kontringar. Det känns väldigt irriterande. Vi kom in i deras fälla, spelade mest efter sargerna och blev dubblade hela tiden, suckar Beijar, som alltså ändå ser mycket positivt på returmötet i militärnästet Arvidsjaur.

– Det är bättre för oss att ha 7-7 med oss och veta att vi måste vinna än att ha en vinst med sig och komma med inställningen att försvara en ledning, konstaterar han.

– Nu vet vi dessutom vad som väntar och vi får se till att spela klokare och bättre. Då vinner vi med 8-5, siar han.

Returmatchen spelas på skärtorsdagen.

Vi ska också nämna att Kristoffer Strandberg, en av målskyttarna i första matchen, gått med i #playforcharity för att få fler passningar från sina kamrater. På vår Facebook-sida kan man läsa ett underhållande inlägg från denna underhållande kille.

Bäste målskytten Petter Lundström levererade i första matchen. Tre mål blev det från hans färgglada sticka. Tre poäng gjorde även min kollega Johan, som kämpar med en ömmande och mycket gammal (för sin ålder) baksida.

Dessa två herrar behöver kliva fram även i Arvidsjaur om detta ska gå vägen.

***

En anekdot i sammanhanget är att just K4, som kvalat mer eller mindre varje säsong, tappade en sexmålsledning (minst) mot Thorengruppen i kvalet till dåvarande division II för några år sedan.

De har med andra ord sumpat det förr.

Samtidigt vet jag vilken gryta som väntar för GUIF.
Bygden sluter upp bakom laget och sist jag var där var till och med varje kaka orange liksom tröjfärgerna.

Ser fram emot att se utgången av den här matchen!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *