En av tolv

Storvreta gick vidare med nöd och näppe mot Granlo.
Ruskigt imponerande av Granlo att pressa mästarna så pass långt.
Granlo var bara ett straffavgörande ifrån att slå ut Storvreta.
Dessutom ledde de gårdagens match med 2-3 en bit in i tredje perioden.
Men den bänkade Holtz återuppstod och Hannes Öhman hatar inte att avgöra matcher.

Storvreta gick vidare och valde som väntat IBK Dalen till sin motståndare.

***

Ingenting talar i det här läget för IBK Dalen.
Det är väl just det som talar för Dalen – om man nu kan säga så. De gillar att slå ur underläge och har en arbetsmoral just nu som få lag kan matcha. Dessutom har ju Ketil rätt i det han säger att Dalen bör vara minst lika bra som Granlo (och se hur nära Granlo var).

En annan grej som skulle kunna tala för Dalen är att det går lite grus i Storvretas maskineri. Det var inget skönspel som tog laget vidare direkt. Å andra sidan kanske det lossnar spelmässigt nu.

Tittar man i historiken så har Dalen vunnit blott EN av tolv slutspelsfighter mot Storvreta. Snacka om att ha ett mentalt underläge.

Det är dock inte så många ur dagens trupp som varit med och åkt på dessa torskar. Historik är ibland överskattat, och Dalen har redan skapat egen historia den här säsongen.

Hursomhelst, oavsett utgång, så älskar man ju att vi får se minst en (förhoppningsvis två) riktigt bra match i Exel Arena. På långfredag smäller det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>