Ersboda till ettan!

Ersboda förlorade den första matchen med 1-0 och hade i dag chans att vända på steken hemma i Ersängshallen. Det lyckades man med efter finfina 6-1.

Boden gjorde första målet och satte ytterligare nerv på matchen, men kulturbäraren Nina Helas höll sig cool och gjorde väldigt ett väldigt elegant mål till 1-1 kort därefter (där ska också lagkaptenen Johanna ”Dallas” Dahlberg ha beröm för den fina framspelningen).

Helas, som har meriter från SSL, gjorde även ett mål till i matchen och var ett konstant hot för Bodens tighta försvar.

- Det kändes bra i dag. Vi var precis som i förra mötet bättre spelmässigt men i dag fick vi också utdelning. Efter det första målet pumpade vi bara på och då visade vi att vi är betydligt bättre än Boden, säger hon till bloggen.

Hon har, liksom många andra i den nuvarande truppen, ett långt förflutet i plantskolan Ersboda SK och därför var det givetvis extra skönt att spela upp laget dit de hör hemma.

- Jag fick en son och hade inte tiden som krävdes att spela i SSL – men självklart har det även varit en morot att få spela upp Ersboda i ettan, säger Helas.

Om det finns tid att satsa på spel i division I för den målfarlige forwarden återstår att se.

- Vi har inte pratat så mycket om nästa år men jag hoppas att det löser sig och att de flesta stannar kvar så vi får ett bra år i ettan, säger hon.

En bit bort står en jublande glad tränare i form av Andreas Lindegren.

- I dag var vi hungriga och nerverna var borta. Boden spelar otroligt tight och ska ha en eloge, men vi vill vinna mer och vågar spela ut hela vårt register. Det är därför vi vinner, säger Lindegren som nu blickar fram emot nästa säsong.

- Har man varit med om den här resan som vi har gjort så tror jag det är svårt att kliva av. Vi har haft fantastiskt roligt tillsammans. De flesta kommer att bli kvar och sedan har vi också spelare utifrån som har hört av sig och sagt att de vill komma om det blir spel i ettan, säger Lindegren.

Det har också gått mycket rykten om Ersbodas ekonomi. Men Lindegren slår fast att laget kommer att ställa upp i division I nsäta år.

- Oja, föreningen kommer inte att försvinna. Visst kan det komma att bli tufft men det finns lösningar om det skulle bli så. Det är inget snack om att vi kommer lira i division I nästa år, fastslår han.

***

Övriga bra i ESK?

Imponerades över unga talangen Frida Jonsson. Hon spelade väldigt klokt för sin ålder och gjorde också viktiga 3-1. Om hon fortsätter satsa på innebandy så kan hon gå långt (hon är även bra i fotboll).

Det går heller inte att blunda för Sandra Linders påverkan på detta lag. Hon ser ut som en SSL-spelare på planen. Bra fys, bra pondus och bra blick. Viktigt mål till 2-1.

Nikolina Lundström, en annan lovande junior, gjorde ett elegant volleymål till 6-1 men får ändå lämna banan med betyget ”icke godkänt” med tanke på hennes tröjnummer… Bloggen kommer för evigt att vara tjurig kring denna fråga. Tröja #99 ska inte användas!

***

Noterbart är också att 252 åskådare såg matchen. Ersboda skänker 10 kr per betalande åskådare till Play for Charity och det blev alltså 2520 kronor!

 

 

2 kommentarer

    • Båda var helt klart stabila. Gästernas keeper var bra – kanske framförallt i första matchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>