Den omtalade bilden

Under periodpausen igår mellan Dalen och Storvreta la Kim Lundström upp följande bild på Instagram:

instakimbi

Det är alltså en bild från omklädningsrummet i Fyrishov med bildtexten ”Periodpausen ssl”.

Bilden blev en stor snackis på Twitter. Både hyllningar och toksågningar florerar hejvilt. Jag ringde upp Kim för att höra vad han har att säga om detta.

- Jag tog bilden redan innan uppvärmningen och skickade den till min vän och sa åt honom ”Lägg ut den i pausen från mitt konto så ser vi vad som händer”. Under själva matchen kan jag ju inte använda mobilen själv. Det här var helt enkelt en rolig grej bara, skrattar huvudpersonen.

Den som kritiserat bilden allra mest är hockeyspelaren Fredrik Lindblom som representerar Kiruna IF i division I. Han skriver bland annat ”Fy fan så bedrövligt”, ”Skäms” och ”Avgå” riktat mot Kim Lundström.

Kim tar denna kritik med ro.

- Han får tycka vad han vill om mig. Jag får väl utmana han på en hockeymatch. Det vore kul, säger Lundström.

Den självklara frågan jag hade då jag ringde, som jag inte ens hann ställa under intervjun innan han sa det själv, handlade om en eventuell fortsättning på ”Instagrammandet” nere i Malmö.

- Självklart tänker jag fortsätta nu. Jag funderar även på att öka dosen och köra en bild i varje paus, skrattar han, uppenbart oberörd av det efterspel som blivit av bilden.

Jag frågar också vad lagkamraterna har tyckt om bilden.

- Jag har inte hört så mycket. Kanske får man sig någon gliring på träningen imorgon. På väg hem från Malmö hade vi ju en hel del annat att fokusera på, skrattar han.

Och visst var det så. Dalen vann ju som bekant mot Storvreta under bragdartade former.

- Det är helt sjukt. Man fattar knappt vad vi har gjort. Det var skönt att få sätta dit Storvreta för en gångs skull. Dom är värda att bli ditsatta av någon och att det var just vi som gjorde det är en stor bonus, säger han.

- Men det var små marginaler. Hannes Öhman missade öppet mål i match fyra med i sista minuten och sedan kvitterar vi med sekunder kvar. Nu avgör vi på ett riktigt slumpmål. Det jag menar är att Storveta har haft marginalerna på sin sida de senaste åren, nu var det någon annans tur, fortsätter han.

Nu ser han och IBK Dalen optimistiskt på lördagens final mot Falun.

- Nu är det bara en match kvar och allt kan hända. Det är bara att gå in och köra, fastslår Lundström.

***

Personligen känner jag någon slags hatkärlek till den här omtalade bilden.
Den sprider såklart ingen seriös bild av hur innebandyn är – och det är väl just den vanliga fördomen som många av oss engagerade strävar mot att döda ut.
Då hjälper det knappast att det dyker upp självporträtt på SSL-spelare under en pågående SM-semifinal (oavsett om det var han eller inte som lade upp den).
En sådan bild lämnar snarare ett öppet mål till kritiker att spinna vidare på sina fördomar mot innebandy.

Samtidigt anser jag mig själv vara hyfsat humoristisk och om det här var tänkt som en ”rolig grej” från start till mål så är det väl bara att konstatera att han har lyckats med tanke på den uppståndelse som råder.

Sedan brukar man ju säga att all publicitet är bra publicitet…

Vad tycker ni läsare om denna bild? Är den ”okej”? Tyck till i kommentarsfältet nedan.

 

5 kommentarer

 1. SKA NÅGON AVGÅ SÄ ÄR DET VÄL URBAN KARLSSON!!!
  byta tränare som andra byter kallingar….herregud…Byt ut karln…han har ju varit 10år för länge i Dalen….

  • Men du varför ska Urban avgå? Det kanske finns mer bakom ljuset som ligger bakom att Iiro får gå som du inte vet om?

   Sist jag läste något så hade väl Brolin fått förlängt i 2 år och han har väl vart minst lika delaktig i att som sin finländske kollega i att herrlaget nått SM-Final. Utifrån den insyn jag har i laget är min åsikt att det här nog var den enda rätta lösningen.

   • Låt urban vara kvar som damtränare, men resterade stolar bör han kliva av. Tappar tränare med bra facit varje år, samt spelare. Som sportchef för herrarna samt sandåkern ser jag inget vidare facit, i en annan sport hade han kastats från tåget för längesedan. Det är trotjänare som får tåget att rulla, inte urban

 2. Väldigt offtopic, vet du hur kommande serier kommer se ut, tänkte speciellt på div1 samt allsvenska för herrar, har försökt sökt själv men utan lycka tyvärr….

  • Det är inte spikat än. Men det blir ju en del förändringar med bottenstrecken och kvalspelet vilket du kan googla fram de exakta uppgifterna på. Division I och Allsvenskan får ett nytt kvalsystem t ex där 1-4 kvalar om en plats upp till SSL. Inget direktavancemang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>