Galante Alexander sänkte Dalen

Dalen gjorde allt som krävdes – utom mål. En omutlig Johan Rehn och en snajper vid namn Alexander Galante Carlström gör att Dalen får vända hem med en silverpeng för andra året i rad.
- Vi har våra lägen men gör inte mål. Då är det svårt att vinna matcher, konstaterar en besviken Alexander Bodén.

Falun började bäst och tog rättvist en 2-0-ledning i den första perioden. Men innan periodens slut hann Dalen med att replikera dubbelt. Först rullade man upp motståndarna så Andreas Berglund bara behövde sätta klubban till, och sedan sköt Mikael Harrysson ett välplacerat skott som Rehn kanske skulle tagit. Sedan gjorde däremot målvakten allt rätt – trots massiv Dalenpress vid ställningen 3-2 till Falun lyckades man inte överlista Falumålvakten.

Istället var det Falun och Alexander Galante Carlström som fick sista ordet. 3-2 sköt han  distinkt på halvvolley, 4-2 drog han upp i krysset efter en pet-variant då Dalen stod och sov – och sedan fullbordade han sitt hat trick genom att hänga dit bollen i öppet mål när Dalen chansade med sex utespelare.

Dalen ska vara stolta över sin säsong, trots att det slutar med en snöplig förlust i en match där man i mina ögon var bättre (åtminstone stora delar av matchen, i början var det bara Falun).

- Just nu känns det tungt – man vill bara gå och gömma sig. Om någon dag kommer man kunna se tillbaka och vara stolt över vad vi har gjort, men just nu är det bara tungt, säger Alexander Bodén när säsongen kommer på tal.

Det är förstås en självklarhet att de är besvikna just nu. När laget tittar i backspegeln om några veckor kommer man verkligen kunna slå sig för bröstet. INGEN trodde att Dalen skulle spela final i år. Det är en bragd att man tagit sig så långt som man gjort. Med lite studsar med sig (Johan Eriksson hade en i stolpen, Peder Bodén missade öppet mål) hade man mycket väl kunnat vinna det här.

Hatten av för er Dalen. Galet bra jobbat.

Och grattis Falun (framförallt till Umeå-sönerna Jakob Lundmark och Emil Johansson).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>