Sveriges bästa spelare byter lag

johan

Ja, ni läste rätt.

 Johan Samuelsson har under mycket kontroversiella former lämnat Lars Lindbergs röda grabbar (som numera tränas av Johan Flinkfelt) till förmån för Jacke Arvidssons blåklädda lag.

- Det känns givetvis fantastiskt bra att Johan har bytt sida. Rött är sedan gammalt en fulare färg än blått och med den här värvningen visar vi att vi vill ta tillbaka titeln, säger blåa lagets sportchef/tränare/materialare Jakob Arvidsson.

Vi pratar naturligtvis om Allstarmatchen där Johan Samuelsson var en del av det röda laget som ifjol besegrade det blå på grund av bättre utdelnings i skills competition.

innebandyn

Längst till höger ser en man i fel kläder.

***

- Jag har en titel att försvara. Det här ska bli en rolig avslutning på en fantastisk säsong. Det blir kul att komma upp och träffa alla och spela lite boll, konstaterar Johan per telefon.

När jag först hörde av mig till Johan sa han att ”Om jag platsar i laget så kommer jag gärna upp”.

- Jag kollade upp hans CV mycket väl och såg att han var lagkapten i Sverige, stöttepelare i Granlo och utsedd till årets spelare i SSL. Efter det var det ganska lätt att ta emot honom med öppna armar i mitt lag. Jag tror att han kommer att platsa i laget. Värvningen är frukten av gedigen scoutning från min sida, säger Arvidsson belåtet.

Men när jag ber honom tippa matchen blir det tvärstopp.

- Jag vaktar min tunga numera eftersom jag dubbel-jinxade i SM-finalen. Efter första perioden mellan Iksu och Rönnby sa jag att det skulle ”rinna iväg” till Iksus fördel, och efter första perioden av Dalen – Falun sa jag till Nilsberth och Åman att Dalen ”lätt kommer att vinna detta”. Så nu är jag försiktig med att tippa matcher ett tag framöver, säger han.

***

Intervjun övergår till slut i lite mer seriösa frågor. Jag frågade bland annat om hans syn på de båda finalerna.

- Iksu började ju jättebra. I första perioden var det inget snack om saken. Men Rönnby växte in i det hela och i slutet hade Iksu svårt att borra sig igenom Rönnbys försvar.

- Herrfinalen höll ett väldigt högt tempo, framförallt i första perioden. Båda målvakterna måste lyftas fram för fantastiska insatser. Rehns räddning på Peder höll förstasidan-på-Buster-klass. Sedan måste man fascineras över Galante som gör tre av målen, säger han.

***

Självklart känns det riktigt kul att Johan kommer upp och spelar den här matchen. Han har varit saknad i innebandy-Umeå hela året så jag räknar med att han får ett varmt välkomnande.

Själva matchen spelas den elfte maj klockan 14.00.
Boka redan nu in detta i din kalender!

1 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>