Ställ: ”Kul vara med igen”

När Jakob Arvidsson valde att lyfta in världens kanske bäste innebandyspelare (och det absurda att hylla sin scouting) är han uppenbarligen inte medveten om en sak:

Bra lag byggs bakifrån.

Min första officiella värvning till allstar-matchen heter därför Erik Ställ som till vardags vaktar kassen för Team Thorengruppen. Erik kommer från en kanonsäsong med laget och var en av de klaraste anledningarna till att laget placerade sig på en andra plats i tabellen.

– Poängmässigt gjorde vi det riktigt bra, även om jag tror att vi kan bli bättre spelmässigt till nästa säsong. Vi kom lite billigt undan vissa gånger. För egen del säger jag att jag gjorde en av mina bästa säsonger i karriären, topp tre kanske. Det gick väldigt bra, medger han.


Det blir Erik som ställer sig i kassen för Johans lag den elfte maj.
Bilden är tagen från Ställs tid i City.

Ställ och jag är kivande vänner och när jag frågar honom hur det känns att spela för mig svarar han med viss skepsis.

– Det är blandade känslor, jag vet ju att du är Skellefteå-supporter så det svider lite. Men förhoppningsvis kan du ta med dig lite vinnarmentalitet, de går ju som tåget, menar han.

Hmm. Trodde han vid det här laget var medveten om mina fantastiska manager-egenskaper…

När jag ringde Erik och frågade om han ville vara med var han direkt positiv till matchen – och hela dagen som helhet för den delen.

– Jag tycker det är kul att ni drar ihop en sån här grej, jag tycker att det görs lite för lite sånt här rent generellt. Det är mycket innebandy i stan, och då behövs sånt här också.

Jag ber honom sedan spekulera i hur matchen kommer sluta.

– Ifjol spelade skills competition stor roll, men annars minns jag att de gjorde mer grismål än vi. Trots det vill jag tro på finess och skicklighet, så det är vad vi ska satsa på för att vinna.

***

Det är förstås jättekul att Ställ vill vara med och spela. Förutom sitt gedigna målvaktsspel är han en trevlig kille – och något av en profil i innebandy-Umeå.

Matchen spelas den 11 maj kl 14.00. Den går av stapeln i EXEL Arena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *