Nilsberth till Flinkens lag

I år har han varit en av Granlos absolut viktigaste pjäser och dessutom bosatt sig i det svenska landslaget. Den elfte maj kommer Robin Nilsberth tillbaka till Umeå för spel i allstar-matchen.

– Det ska bli skitkul. Man har mycket polare och gamla lagkamrater kvar i Umeå, så det ser jag verkligen fram emot, konstaterar den hårdskjutande backen glatt.

Nilsberth var med redan under fjolårssäsongen (även då ett ”givet” kort att ta ut i truppen) – då under Lars Lindbergs flagg där det blev seger. En seger han nu minns, och passar på att skicka en känga till en av sina forna lagkamrater i form av Johan Samuelsson.

– Jo, vi vann ifjol efter skills competition om jag minns rätt. Vi hade de skönaste lirarna med mest skills och det syntes till slut. Vi hade Johan Samuelsson som nu gick till det andra laget vilket tyder på att han är oskön. Lite av en judas alltså, menar Robin.

Under förra matchen fick Nilsberth faktiskt chansen att möta en finklädd Jakob Arvidsson. Då gick det som bilden visar – och Nilsberth passar på att skicka en passning även till motståndarnas coach.


Nilsberth ger motståndarcoach Arvidsson en propp under fjolårets match.

– Jag hoppas jag får chansen att trycka till honom igen. Tyvärr tror jag inte han vågar sig ut på planen i år, säger Nilsberth.

När jag frågar Robin vad han tycker om matchen och galan svarar han positivt.

– Det är kul att spela innebandy under lite andra former. Kul att träffa gamla lagkamrater och motståndare också. Det är ett roligt initiativ, och bra med tanke på det breda intresset som finns i Umeå, säger han.

***

Sportchef Flinkfelt är extremt nöjd med värvningen.

– Här har vi en spelare som har alla kvalitéer. Han är hårdare fysiskt än Alexander Hellström, skjuter bättre än samtliga av Jackes spelare och dessutom han gör sig bättre på bild än Kim Lundström, konstaterar den ändå anspråkslöse Flinkfelt när pressen frågar honom om Nilsberth.

***

Vi pratade inte bara allstar-matchen. När jag ändå hade honom på tråden var jag tvungen fråga honom om hur återkomst-säsongen i Granlo varit…

– Den är godkänd. Man är besviken för att det inte blev guld. Vi har trott att vi kan slå alla lag och visat att vi kunde göra det också. Ändå blev det tomt när vi åkte ur slutspelet. Vi fick ett kvitto på att vi håller en bra nivå – och till nästa år är vi grymt revanschsugna, säger Robin och fortsätter:

– Jag tror anledningen till att vi gått så bra är att vi har tydlig kultur i föreningen, det betyder mycket. Det är bara segrar som räknas och så har det alltid varit, oavsett om det är Superligan eller DM. Vi är vana att vinna, och Näsman har en enorm vinnarmentalitet.

Jag frågade honom också om vad han hade att säga om Dalens succésäsong.

– Jag trodde att man skulle vara att räkna med även om jag kanske inte trodde på final. Det finns både kvalité och rutin i laget. Många spelare har varit lysande i Dalen. Personligen tycker jag att det är väldigt kul att det har gått så bra för Dalen. För mig var det givet att gå till Granlo när jag fick chansen, men jag var länge en spelare i Dalen så jag bryr mig mycket om klubben, avslutar Nilsberth.

***

ALLSTARMATCHEN SPELAS DEN 11 MAJ KL 14.00

Flinkens lag (så här långt):

Mv: Erik Ställ (Team Thorengruppen)
B: Robin Nilsberth (Granlo BK och landslaget)
B: Katarina Bjuhr (IBK Dalen & landslaget)
Vf: Patrik Svensson (Granlo BK – årets rookie i SSL)
C: Linn Lundström (IBK Dalen och landslaget)

Arvidssons lag:

B: Alexander Hellström (KHL-meriterad Björklöven-back)
B/C/Vf/Hf: Kim Lundström (IBK Dalen. Insta-legend)
C: Johan Samuelsson (Lagkapten i Granlo BK och landslaget)
Vf: Peter Reinholdt (Lagkapten i Umeå City)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *