Bra av Löfven att utlysa nyval

Det var djävligt bra av Stefan Löfven att utlysa nyval istället för att låta sig köras bort som ett tjänstehjon av arbetarföraktarna i Alliansens ledning.

Ett nyval ger oss i alla fall chansen att stoppa de fem borgarpartierna M, FP, C, KD och Sverigedemokraterna. Vi måste bekämpa högerpolitiken. Oavsett varifrån den kommer. Detta måste Löfven tänka på om han vill vinna valet.

Arbetarpartiet strävar efter enighet och inte splittring inför valrörelsen.
Vi säger Nej till den splittring av arbetarna som SD:s rasism innebär.
Vi säger Nej till den splittring av löntagarna som den fria arbetskraftsinvandringen innebär – både den som följer av medlemskapet i EU och den utökning som blev följden av uppgörelsen mellan Alliansen och MP år 2008.

Vi vill ena löntagarna bakom svenska kollektivavtal och svensk arbetsrätt. Alla som jobbar i Sverige ska arbeta efter svenska regler – oavsett nationalitet. Det är fackens uppgift att garantera att alla vågar begära kollektivavtal samt att dessa avtal efterlevs. Tyvärr klarar facken inte av detta idag. Därför blir vissa knegare utnyttjade som slavarbetskraft medan andra, oftast mot sin vilja, tvingas agera närmast som ”strejkbrytare”. Facket måste rensa upp i den djungel som blivit resultatet av oseriösa bemanningsföretag och fri arbetskraftsinvandring utan kollektivavtal.

Till sist: För att vinna valet den 22 mars måste Socialdemokraterna lyfta upp sina och LO:s tio ”ordningsregler” för schyssta villkor på svensk arbetsmarknad till en av huvudfrågorna i valrörelsen. I detta ingår att riva upp Alliansens Laval-lag.

Arbetarpartiet kommer att göra sitt i kampen mot de fem borgarpartierna (M, FP, C, KD och Sverigedemokraterna).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *