Snart ett App Center på Facebook

[lyssna gärna på detta också]

Spotify gjorde det i november förra året, jag bloggade om det då. Och nu är det Facebooks tur – att skapa ett App center. Poängen är förstås att skapa en överblick över alla appar som finns för Facebook, men även att för att höja kvaliteten på apparna. De mest rekommenderade får fler nedladdningar och hamnar högre i listorna och laddas ner ännu mer och så vidare. Det ger oss konsumenter en chans att ta ställning till om vi verkligen vill ha den där appen och vi hittar enkelt de mest populära apparna som Pinterest och Spotify.

Till exempel skulle appar som ”Bransch Out”, som spammar alla dina kompisar med en massa frågor om att gå med inte bli långlivad. Nu florerar den runt för att man helt enkelt inte vet innan man installerar den att den är usel. Men hade man haft chans att läsa recensioner och kommentarer från användarna hade den aldrig kunnat överleva.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tror också att ett annat skäl till framväxten av ett App Center var oundviklig eftersom Facebooks sökfunktion idag är extremt usel. Även om du vill hitta t ex Pinterest på Facebook är det inte säkert att du kan göra det med den nuvarande sökfunktioner, och där kan förstås också ett App Center bidra med ökad användarvänlighet.

Läs mer på Facebooks egen blogg för utvecklare här.

/ @jmjobring

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>