Underlätta krishanteringen med egna etablerade kanaler

[ännu en bra svensk debut]

SVT-programmet Uppdrag granskning igår granskade bland annat Majblomman. För något år sedan hade Janne Josefssons ord stått helt oemotsagda. Organisationen hade på sin höjd skickat ut ett pressmeddelande och sedan hukat i bänkarna, men idag kan man faktiskt göra väldigt mycket mer. Förutsatt att man har etablerat sina egna kanaler förstås.

Majblommans agerande får nog idag anses som ett väldigt grundläggande försvar, det hade gått att göra mycket mer, men i all sin enkelhet visar det ändå hur lätt det faktiskt är att bemöta något idag.

Majblomman förberedde sig genom att publicera ett blogginlägg som utgångspunkt för försvaret.

bloggen

Därefter publicerade de på sin Facebook-sida med drygt 2.000 vänner om sitt blogginlägg och berättade där också att de skulle bli granskade. Började alltså mota Olle i grind.

FB_Uppladdning

Och på Twitter, där de har drygt 200 följare, laddade de också upp inför programmet.

twitter

 

Och fortsatte sedan på Facebook under kvällen.

FB_Beredskap

 

Och tog förstås emot reaktionerna efter programmet.

FB_efter_program_majblomman

 

Och önskade god natt sedan ”stormen” lagt sig.

FB_Avslutar_majblommaÄven på Twitter hade de en viss aktivitet under kvällen.

Twitter_efteråt

 

Nu var ju detta Uppdrag granskning kanske inte så kontroversiellt och många ansåg nog att Janne var ute på lite hal is och att det hela var hårklyveri. Men, i all sin enkelhet visar Majblomman att det är en poäng att faktiskt ha igång lite egna kanaler för att kunna ha en dialog då skiten träffar fläkten.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tror att egna etablerade kanaler är en ganska skön extra huvudkudde för många företagare. En huvudkudde som man kanske till med tycker är värd en viss investering och inte bara betraktas som en utgift? Även om du högst troligt aldrig kommer att bli uppringd av Janne Josefsson så finns det kanske saker du skulle vilja berätta? På ditt eget vis.

/ @jmjobring

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *