Vad kan man berätta om en kaka?

[dagens musiktips]

Ja, hej, vi säljer kakor. Vad finns det att berätta om en kaka? Ja… inte mycket. Jo förresten, sa jag att det finns kräm mellan kakdelarna? Eller? Nä… är det verkligen intressant? Vem vill höra oss berätta om våra kakor eller den där krämen som är mellan kakorna. Hur skulle det låta? Ingen vill väl höra oss tjata om kräm och kakor hela tiden?

Skärmavbild 2013-02-26 kl. 21.12.38

Jag möter ganska ofta företag och organisationer som förstår att de snart måste ta klivet in i sociala medier och suckande konstaterar ”men vi har inget att berätta…”. Men jag lovar. Alla har något att berätta. Antingen om företagets direkta affär, annars om den omgivning där man använder företagets produkter eller så berättar man om själva tjänsten. Eller hur man tillverkar sina produkter. Eller så bjuder man in kunderna att få vara med och påverka produkterna. Eller så…

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men alldeles snart räknar alla med att du finns i de sociala medierna. Oavsett om du tycker att du har något att berätta eller ej. Så du får väl helt enkelt göra som kakfabrikanterna ovan – bygga en konstig maskin.

/ @jmjobring

Det här är inlägg 35 i mitt försök att blogga 100 dagar i rad tillsammans med ett gäng andra bloggare i Sverige under taggen #blogg100. Läs mer här

[dagens musiktips] är nybildade gruppen Free Fall som har återuppstått ur saligt avsomnade Soundtrack of Our Lives. Rockigt, göteborgskt och nu på min Spotifylista: Social maskommunikation #blogg100.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>