Att fylla år på Facebook – cirka 75 gånger roligare

[dagens musiktips]

Jag fyller år idag. Och det har förstås ramlat in ett gäng grattis på Facebook under dagen. Men, vad gör det med oss? Spelar det någon roll att vi får en massa grattis från nära vänner, halvkända kompisar, halvt bortglömda barndomskamrater och någon studiekamrat vi saknar som tusan?

Skärmavbild 2013-03-25 kl. 20.08.03Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tror att den extra uppmärksamhet vi får på vår födelsedag via Facebook faktiskt spelar roll. Jag tycker på riktigt att min dag har blivit ljusare tack vare att en hel del människor har skrivit på min wall att de hoppas att jag får en fin dag. Visst, ansträngningen för de som skriver är minimal. Men ändå. De skriver. De tänker en tanke på mig, de vet att jag fyller år.

Skärmavbild 2013-03-25 kl. 20.34.26

Kanske kan man också använda en födelsedag på Facebook som en liknelse för att förklara varför man vill blogga, twittra och vara lite aktivare i de sociala medierna, som jag bloggade om häromdagen. Att blogga är lite som att fylla år varenda dag. Jag vet ju att cirka 100 personer kommer att läsa mitt blogginlägg. Jag vet ju att ungefär 100 personer tänker lite extra på mig under de drygt två minuter de tillbringar på min blogg.

Det stärker inte bara mitt ego, det stärker också mina chanser att någon kanske vill köpa konsulttjänster av mig eller anlita mig som föreläsare (även om det verkligen inte är mitt främsta syfte med denna blogg, denna blogg är helt ärligt för mitt eget höga nöjes skull, och för att jag tycker att många har väldigt mycket att hämta i att lära sig de sociala medierna…). Så, återigen, du företagare – ta chansen att fylla år varenda dag, kliv in på den sociala mediearenan och börja jobba!

/ @jmjobring

Det här mitt inlägg 62 i mitt försök att blogga i 100 dagar tillsammans med ett gäng andra bloggare under taggen #blogg100, mer statistik hittar du här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *