Allt rör på sig

Idag var det mycket som rörde på sig. Dagens Media skrev om TV4:s satsning på att sända ut rubrikerna via Instagram, alltså 15 sekunders inslag med de viktigaste nyhetsrubrikerna, det ser ut så här. Sedan läste jag Joakim Arhammars bloginlägg om just TV4:s satsning, där han även visade förlagan från BBC, kika på hans blogginlägg här.

En stund senare meddelade Expressens chefredaktör Thomas Mattsson att de anlitar produktionsbolaget Nanushka Television för att göra egna program runt Melodifestivalen, läs Resumés notis. Och som du ser i tweeten nedan utlovar han mer.

Skärmavbild 2014-01-21 kl. 22.21.54Och därefter följde Daniel Nordström, tidigare chefredaktör här på Folkbladet och nu i Gävle på Arbetabladet, att Arbetabladet börjar med dagliga TV-sändningar, läs Nordströms blogginlägg här, premiär 27/1.

Skärmavbild 2014-01-21 kl. 22.24.44

Och detta är bara början för mediehusen. Och företagen hänger på. Handelsbanken har under lång tid jobbat hårt med en väldigt seriös TV-satsning, som konstigt nog är väldigt undangömd på deras sajt. Jag är själv kund och loggar in ganska ofta och har faktiskt aldrig sett skymten av deras TV-satsning, även om jag har vetat om att den finns. Nu när jag skulle skriva detta inlägg fick jag verkligen leta efter det. Se skärmdumpen nedan, kan du hitta en dyr TV-satsning där?

Skärmavbild 2014-01-21 kl. 22.34.25

Ja, just det, längst ner i en utfallande meny finner man den…Skärmavbild 2014-01-21 kl. 22.33.16

Och det första jag hittar där är en halvtimmes seriös intervju med stjärnkocken Marcus Samuelsson och den nyvärvade Hasse Aro som gör ett 20 minuters veckomagasin. Varför de har gömt allt detta längst ner i en meny är för mig en gåta. Det går heller inte att varken länka direkt till TV-sidorna eller dela de reportage som finns där i sociala medier. Man häpnar! De verkar inte vilja ha några tittare. Men… i vilket fall, många kommer att följa i Handelsbankens TV-spår under året. Tro mig. Fast få kommer nog att lyckas gömma den så väl och ännu färre har nog råd att hålla en så hög ambitionsnivå.

Men, mest intressant är kanske ändå hur alla mediehus, i grevens tid får man väl säga, nu anstränger sig för att verkligen nå människor där de är, på ett sätt som är anpassat efter vad kunderna verkar vilja ha. Vi tvingas inte längre gå till kiosken och köpa Expressen eller invänta att Arbetarbladet ska dunsa ner i brevlådan. Den stora frågan återstår dock – är detta tillräckligt? Är detta vad vi efterfrågar? Kommer detta att skapa tillräckliga intäktsströmmar för mediehusen? Vi får se. Svaret kommer väl snart i en TV-kanal nära dig.

/ @jmjobring som idag lyssnar på Mø

 

 

2 kommentarer

  1. Handelsbanken har startat nytt bolag för sin TV-satsning och är dessutom väldigt måna om att vara objektiva i sin rapportering, det kan vara det som är orsaken till att de inte lyfter TV-satsningen på deras egen webb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>