Oj, de kanske blir fjollor?


Foto: Scanpix

Titta på bilden på barn som leker. Den har upprört människor över hela världen. Det är tydligen så att pojkar inte får dammsuga, stryka eller laga mat enligt vissa. Varför är för mig lite oklart. Enligt nätkommentarer från olika nyhetssajter förstår jag att vissa människor har svårt för det här med leksaker, eller vad nu deras problem är. ”Jag tycker det är så extremt sjukt med pojkar som leker med dockor”, skriver en pappa på en engelskspråkig hemsida från Ryssland. Svenska Dagbladet skriver om ämnet här.

I samma leksakskatalog finns bilder på barn som leker med bilar och plastvapen. Det är uppenbarligen också upprörande. Det där med vapnen kan jag hålla med om. Jag tycker inte att barn ska leka med vapen, även om de är på låtsas. Men det där med bilarna förvirrar mig på samma sätt som dammsugaren.

Ärligt talat. Hela min kropp bedövas av trötthet. Hallå ni män som skriker i falsett av rädsla för att era pojkar ska bli fjollor, eller vad det nu är. Släpp sargen och kom in i matchen. Det är TJUGOHUNDRATOLV. Alla argument för varför de här reaktionerna är idiotiska känns för mig så självklara att de blir onödiga. Tack Sverige, BR leksaker och Toys´r´us för att ni med trevande skär kommit in i matchen.

1 kommentarer

  1. Pingback: In under kjolen bara | Johanna Kaffepanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *