Lucka 7



I hela mitt liv har hjärtan som dessa varit en del av jultraditionen. De har hängt i köksfönstret, dekorerade med familjemedlemmarnas namn eller ”God Jul”. Utan
dem, ingen jul.

Gör så här:
Ta ett A4-ark och vik dubbelt. Rita ett halvt hjärta och klipp ut så får du en mall att utgå från. Lägg mallen på utkavlad pepparkaksdeg och skär ut hjärtan. Gör dem inte för tjocka för då blir de mjuka. Gör dem heller inte för tunna, för då finns risk att de går sönder för lätt. Lagom är bäst. Glöm inte att göra ett litet hål för upphängning. Grädda hjärtana tills de har fått lämplig färg, ta ut ur ugnen och låt dem svalna helt och hållet på plåten.

Köp färdig kristyr på tub eller blanda egen och dekorera dina hjärtan. Kristyren gör du genom att röra ihop 2 dl florsocker, 1/2 äggvita (cirka 1 msk) och några droppar ättikssprit. Jag brukar använda en vanlig plastpåse till sprits där jag klipper ett litet hål i ett hörn. Gör inte hålet för stort. Det är bättre att börja smått för att sedan göra det större om det behövs. Fäst ett band i hjärtat och häng i fönstret.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *