Lucka 13



Efter att ha provat mig fram bland utbudet av julblommor under åren har jag fastnat för vita hyacinter. Julstjärnan är för känslig för miljöombyte och är så svår att få hem helskinnad från affären. Julrosen gör mig nervös för jag vattnar bara ihjäl den. Tacka vet jag lökarna. De kräver ingen vattning och beter sig exemplariskt utan skötsel. Amaryllis älskar jag. Sådana har jag många, och de är så vackra i sig att de inte behöver arrangeras. Jag har dem i vita krukor med lite tallris runt löken. Hyacinten däremot kan arrangeras på oändligt många sätt och här visar jag några av dem. Dess ljuvliga doft är synonym med julen. Många är allergiska, men den vita doftar lagom mycket.







Mina vita hyacinter har jag satt tillsammans med grön- eller vitmossa. Jag använder inte bara blomkrukor utan plockar fram skålar ur skåpen. Även en gammal såssnipa
fyndad på loppis används. Jag har dekorerat med torkade apelsiner, kanelstänger, ljus, tomtar, änglar, hjärtan, stjärnor och ”snöbollar”. Ta det du har och experimentera lite.

Glad Lucia!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *