Färgglad fantastisk mat

*** Local Caption ***Det är en fantastisk tid när det är dags att dra upp rotfrukter och annat ur trädgårdslandet. Den här rödbetspajen har hängt med i många år och är en verklig favorit.*** Local Caption ***
Pajskal:
3 dl mjöl
125 g margarin
2–3 msk kallt vatten

Gör så här:
Ta fram kylskåpskallt margarin och dela upp i en bunke.
Blanda i mjöl och knåda ihop med händerna. Tillsätt lite vatten och knåda igen.
Låt pajdegen vila i en plastpåse i kylskåp i en halvtimme.
Tryck ut i en pajform och nagga botten med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader.

Pajfyllning:
6–8 medelstora rödbetor
150 g fetaost
cocktailtomater
rosmarin

Äggstanning:
3 ägg
4 dl mjölk
en nypa salt

Gör så här:
Koka rödbetorna i 20–30 minuter.
Låt dem svalna och ta bort skalet. Skär dem i tärningar.
Tärna fetaosten och dela tomaterna på hälften.
Fyll pajskalet med detta och häll på stanningen.
Toppa med rosmarin.
Grädda i ugnen 30–40 minuter i 225 grader.
Servera med sallad.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *