Så smaskiga så

Äppelpaj *** Local Caption *** Äppelpaj *** Local Caption ***
De här små äppelpajerna är mer som wienerbröd egentligen och perfekta att göra nu när våra svenska äpplen är som bäst. Storleken bestämmer du själv. Och om man gör mindre varianter så kan man ju äta två. Eller tre…

Äppelpajer
Ingredienser till två färdigskurna smördegsplattor:
Kyld smördeg
Mandelmassa
4 äpplen
Muscovadosocker
Kanel
Smör
Flagad mandel
Florsocker

Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Ta fram smördegsplattorna ur frysen. Antingen så gör du två pajer eller delar dem på hälften och gör fyra. Använder du smördeg på rulle så skär till plattorna i önskad storlek.
– Riv mandelmassa och fördela på plattorna.
– Dela äpplena och skär bort kärnhusen. Skiva dem tunt med eller utan skal och lägg ut skivorna omlott på mandelmassan. Lägg inte för snålt med äpplen då de krymper i ugnen.
– Strö över ett tunt lager socker och kanel.
– Skiva smör med osthyvel och lägg på. Toppa med flagad mandel.
– Grädda i cirka 20 minuter eller tills degen puffat upp sig och fått fin färg.
– Pudra över lite florsocker vid servering.

Tips!
Med muscovadosocker får pajerna en lite knäckigare smak, men det går lika bra att använda strösocker om du vill det.

Skriv gärna en kommentar om du testar att baka dem. Blev det lyckat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *