Helgens fikastund är räddad

Beskrivning: kladdkaka, kaka, baka, choklad *** Local Caption ***
I Anette Rosvall och Emma Hambergs nya bok ”Världens bästa kladdkakor” finns ett recept på vad de kallar The kladdkaka. Jag är beredd att hålla med. Med lite blåbär eller hallon på toppen och glass eller grädde på sidan så är den fulländad.

Ingredienser:
2 dl ägg (motsvarar ungefär 3 stora ägg)
3 dl ströskocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1 dl smält smör
lite mannagryn att böra formen med

Gör så här:
- Blanda äggen och sockret lugnt och fint med slev.
- Rör sedan i vaniljsockret, kakaon, mjölet och sist av allt det smälta smöret.
- Smörj en fom med löstagbar kant och bröa med lite mannagryn. Ner med godheten i formen och skjutsa in den längst ner i ugnen på 180 grader.
- Låt den gräddas i cirka 20 minuter – inte mer.
- Sluka kakan med vispad grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>