Grekland, avtalet med EMU

20140112_152722_1

Många uttrycker nu sin mening när det gäller avtalet mellan EMU och Grekland. Vänstersidan anser att det är en bestraffning medan högern godtar avtalet för alternativet är utträde ur EMU och det skulle vara det sämsta alternativet. Att det finns delade meningar var väntat men sanningen är ju den att långivarna/EMU-länderna anser att Greklands regeringar är opålitliga och landet är så skuldsatt att riskerna blir omfattande särskilt när alternativet kan vara att Grekland går ur och ställer in betalningarna, då förlorar länderna stora summor.

Man må ha vilken uppfattning som helst men grekerna måste reformera landet och skapa balans i ekonomin. Korruption och skatteflykt måste kriminaliseras, statsapparaten måste effektiviseras och många näringar måste privatiseras då statligt ägande är förlamande för verksamheterna. Tjänstemannaväldet måste skyndsamt avskaffas för att bryta ohederliga allianser som bromsar utvecklingen i landet. Grekland måste skapa ett investeringsklimat som gör att utländska investerare lockas till landet och skapar arbetstillfällen. Turistnäringen måste radikalt förbättras liksom grekernas inställning till turister. Rättsväsendet måste skyndsamt reformeras då nuvarande ordning inte alls fungerar. Greklands regering bör lära från andra fungerande länder hur ett land egentligen skall fungera för att tillgodose medborgarnas behov.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>