Reflexioner i tiden

Nu gläds Ågren M i Umeå över att regeringens jobbpolitik får stöd av bara 5 %. Då blir det enligt honom stimulerande att debattera med socialdemokraterna. Han verkar ha glömt Alliansens s.k. jobbpolitik annars finns det säkert någon som kan påminna honom. I varje fall så ömmar han inte för de arbetslösa och det var väl heller inte väntat.

I ett debattprogram där Sivert Öholm medverkade för några år sedan så uttryckte han sin beundran över Anders Borgs ekonomiska politik. Skattesänkningarna berömde han alldeles särskilt. Man förvånas över att en person som Sivert Öholm inte hade bättre tankeomfång.

Moderaterna kämpar med en modell för flyktingmottagandet. Den grundläggande frågan är hur de skall kunna avvisa så många som möjligt utan att tumma på internationella åtaganden. Innerst inne vill de nog avvisa de flesta efter prövning men de törs inte.

Folkpartiet saknar en ledare som kan lyfta partiet. Många väntar på att partiet skall överta den ledande rollen inom borgerligheten för att hålla moderaterna på mattan för deras skatte-sänkarpolitikpolitik har vi provat och den fungerade inte alls. Den resulterade i bl.a. ruttna sliprar under järnvägsrälsen.

De moderna tjälskotten utefter ÖK i Umeå bör tas bort och gatan bör i stället förses med fartkameror för att minska miljöbelastningen, olägenheterna för trafikanterna och för boende utefter gatan. Böterna kan finansiera inköp, montage och drift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>