EU, en tillgång eller ekonomisk belastning.

EU, denna mastodont på lerfötter blir mer och mer ifrågasatt. När det nu krisar till sig, som t.ex. i flyktingfrågan, verkar kommissionen helt förlamad. Dess ordf. Junker saknar tydligen ork att agera mot länder som inte solidariskt medverkar till en lösning av flyktingkatastrofen. Denna undfallenhet/förlamning hotar hela unionens existens. Länder som Ungern bör uteslutas ur unionen. Viktor Orbáns agerande är inte acceptabelt när det gäller främst flyktingfrågan. Det blir en viktig signal till andra länder som bara åker snålskjuts.

Flyktingkatastrofen är en prövning av unionens förmåga att lösa kriser. Misslyckas man med att lösa denna typ av kris klarar man då ett betydligt allvarligare kristillstånd t.ex. natur-katastrofer? Flyktingkatastrofen borde leda till ett genomgripande reformarbete inom EU för att skapa regler och bestämmelser som kommissionen skall förhålla sig till. Det finns även anledning att ompröva tillsättningen av vissa tjänster inom kommissionen främst då ordf. Junker som visat sig att inte hålla måttet. Hans vackra ord om att bekämpa arbetslösheten och den sociala dumpningen måste nu omsättas i praktiken annars är trovärdigheten i fara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>