Lönsamhetskraven skapar stress och utanförskap

Utanförskapet är vår tids gissel som politikerna blundat för eller i varje fall inte har gjort mycket åt. Och det är allvarligt, mycket allvarligt, för utanförskap utgör en grogrund för kriminalitet och terrorism. Den gruppen människor som inte ser några som helst möjligheter att få ett jobb och en bostad har dystra framtidsutsikter. De blir inte sedda i samhället och blir därför inte heller accepterade.

Vi lever i en tillvaro där det arbetande Sverige får det allt bättre medan de som lämnas efter får stå bredvid och titta på och därmed få betydligt sämre levnadsvillkor. Vårt sätt att leva skapar ett samhälle som sorterar människor till bättre och sämre individer. Det högintensiva och teknologiska arbetslivet kräver välutbildade människor som förmår hålla hög arbetstakt. Därtill kommer höga lönekrav som driver på lönsamhetskraven och arbetstakten skruvas därmed upp ytterligare. Vissa orkar inte eller får ingen plats av annan orsak och utslagningen ökar.

Sammanfattningsvis måste vi konstatera att alla människor inte klarar dagens stressiga tillvaro och får därför inga jobb. Men alla människor har rätt till en dräglig tillvaro därför bör samhället utveckla t.ex. Rut-avdraget för att skapa enklare och fysiskt lättare arbetsuppgifter under förutsättning att marknaden inte klarar av att ordna jobben. Det kan vara det pris samhället får betala när vi nu har ett näringsliv på högvarv och som resulterar i utslagna människor. Nu satsar den nya regeringen på utbildning och praktik för unga så de lättare kan komma in på arbetsmarknaden. Varje ungdom skall beredas den möjligheten och avsikten är att alla som är arbetslösa skall delta. Någonstans måste ungdomarna passa in. Utanförskapet måste bekämpas med alla medel.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>