Flyktingkrisen igen

Efter regeringens införande av gränskontroller och andra åtgärder har debattens vågor gått höga. Orsaken till åtgärderna beror till största delen på att många kommuner inte klarar flyktingströmmen och då måste regeringen ingripa och göra något. Sedan finns det indikationer på att många som kommer inte skulle få asyl men belastar påtagligt Migrationsverkets organisation. Det har också konstaterats att en del söker sig till Sverige för ett bättre liv.

Vad som sticker ut är alla förnumstiga människor som vill öppna gränserna helt men de redovisar inte hur Migrationsverket då skall klara verksamheten. Även s.k. experter dömer ut regeringens åtgärder men deras åsikter haltar betänkligt.

Bostadsbyggandet har under många år åsidosatts så nu har vi en gigantisk bostadsbrist. Utöver detta kommer så flyktingkrisen som kräver boenden i stor omfattning så krisen blir så att säga dubbel för regeringen att hantera. Det verkar vara svårt att förstå för många debattörer. Moderaterna t.ex. borde dämpa sin kritik och försöka minnas sina egna tillkortakommanden. De bör ha åtskillnad mellan strävan att återfå väljare från SD och landets hantering av flyktingkrisen.

 Det gäller nu för regeringen att skyndsamt börja bygga bostäder för olika behov så att marknaden kan börja fungera igen. Flyktingmottagandet kommer att fortsätta i mer ordnade former så att Sverige kan erbjuda ett värdigt mottagande för nyanlända vilket borde ligga i allas intresse.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>