Centerns flyktingpolitik.

I flera år har vi upplevt partiets politik som högst avvikande får övriga partier i Alliansen. Det har varit de öppna gränsernas politik som varit förhärskande. I det ”manifest” som presenterades för några år sedan innehöll det mycket radikala förslag som främst centerpartisterna i Stockholm stod bakom. Nu fick partiet backa på flertalet punkter då försöksballongen inte gav den respons som förväntades.

Nu senast har partiledaren uttalat sig i flyktingfrågan och hon verkar hålla fast vid den radikala inställningen nämligen att gränserna skall vara öppna. De problem med boendet som vi nu har viftade hon bort som nonsens. Hon ansåg att flyktingarna kunde ordna bostad själva om de fick högre dagsersättning. Hotell och vandrarhem skulle vara ett alternativ. Hon berörde inte det faktum att flyktingarna behövde hjälp från dag ett för ordning och service i boendet. Att lyssna på hennes förslag var på något sätt verklighetsfrämmande utifrån den situation vi har idag. Någon tanke på hur våra samhällsfunktioner skulle klara den ökade folkmängden fanns inte. Nu verkar hon vara ensam i Alliansen med sina åsikter så hon får väl bida sin tid eller kanske bättre uppfatta dagens situation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>