Skolan halkar efter

Återigen har vi noterat att den svenska skolan inte klarar av att lyfta kunskapsnivån (OECD). Det borde vara dags att komma till klarhet om vad det beror på så att effektiva åtgärder kan sättas in för så här kan det inte få fortsätta. Det borde vara självklart att skolan inte skall tävla om pengar med  idrottshallar och andra byggen som politikerna vill förverkliga utan skattehöjningar. Skolan är mycket viktigare än så. Den måste fredas från andra penningkrävande projekt. Det måste vara de realistiska behoven som styr pengarna till skolan inte vad som blev över till skolan när andra har fått sitt i budgeten.

Politikerna måste ta de dåliga skolresultaten på allvar och agera annars väntar kanske ett förstatligande runt hörnet. Kunskapsklyftorna mellan elever och skolor måste åtgärdas. För det krävs satsningar på kompetensutveckling och högre lärarlöner för alla. Statliga och kommunala resurser måste tillföras skolan för att minska de negativa effekterna av skolvalet och skolpengen som påtalats av flera instanser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>