Miljöpartiets gatlopp i media.

Efter Mehmet Kaplans samröre med högerextrema grupper och hans uttalanden om att Israels våld mot Palestina kunde liknas med nazisterna judeutrotning blev offentligt blev reaktionerna så starka att han tvingades avgå. Miljöpartiets språkrör fick svåra frågor att svara på och man kan förstå att situationen blev svår att hantera. Medias obarmhärtiga behandling gjorde inte saken enklare. Trots det så klarade språkrören anstormningen bra. Om nu förtroendet rasat så brukar det vara av övergående karaktär.

Det som hänt är någonting positivt också. Vi har fått upp ögonen för att vi har extrema islamister i vårt land som kan utföra terroristdåd (Säpo). Vi har också kunnat notera vissa muslimers nära anknytning till extrema islamister som ju är en överraskning. Vissa har t.o.m. haft förtroendeuppdrag som borde ha undvikits. Därför bör alla föreningar och partier se över sina organisationer för att utröna förtroendevaldas värdegrund. Alla som är förtroendevalda måste värna om demokratin, jämställdheten och alla människors lika värde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>