Frimurarnas övningar i det fördolda

Västerbottenskuriren har redovisat vad de vet om frimurarnas verksamhet, bra initiativ. Det är delvis en skrämmande läsning som vi får ta dela av. De verkar ägna sig åt ”ockulta” övningar som många trodde tillhörde medeltidens adel. De har rituella övningar, som kan verka groteska, allt för att skapa sammanhållning sägs det. Orden verkar kräva evig trohet och skulle någon yppa ordens hemliga verksamhet kan de straffas. En skrämmande tanke.

Frimurarna i Umeå har flera politiker som medlemmar, även uttalat kristna finns med som medlemmar. Avslöjandet har fått moderata politiker att i media försvara sitt medlemskap i en närmast utplånande beskrivning så det finns skäl att fråga varför de egentligen är medlemmar.

Om man läser om frimurarna på nätet får man en ganska god uppfattning om verksamheten. Man kan förstå att de helst vill hålla alla ritualer hemliga då de gränsar till perversitet. Utan tvekan är det så att förtroendet för de politiker och andra som är medlemmar sviktar betänkligt. Hur de kan vara medlemmar i en orden som helt saknar demokratiska värderingar är svårt att förstå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>