Media, den tredje makten.

I samband med Miljöpartiets problem har medias roll blivit ännu tydligare. Drev som uppstår när oseriösa journalister skjuter över målet kan drabba utsatta personer hårt. Det blir fokus på uttalanden och debatter som kanske inte alltid varit så välmenande och detta drivs då i media in absurdum. Vad personen har uträttat i den politiska rollen glöms bort, det är inte så angeläget eller ger inga lockande rubriker. Vissa journalister gör tvärsäkra uttalanden som senare var helt fel men någon ursäkt ser vi aldrig. Det finns flera av dagens journalister som borde bättra på sin utbildning, Vidareutbildning kan vara en lösning. För övrigt borde det kanske finnas ett granskande organ som synar även journalisternas objektivitet och deras förhållande till sanningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>