Högern har återkommit.

De nya moderaterna har nu blivit de gamla moderaterna. En snabb förvandling efter Reinfeldt och Borg som styrde Alliansen med järnhand. Nu blåser det högervindar och de gamla högersympatisörerna vädrar morgonluft. De övriga partierna i Alliansen får minsann vänja sig med tvära kast men vad gör man inte för att få sitta på taburetterna.

M hävdar nu gång på gång att Sverige är på fel väg. Trots att konjunkturen är god, arbetslösheten sjunker och bostadsbyggandet har kommit igång m.m. så är det fel väg. Med den kritiken börja vi känna igen den gamla högern. Vad vi i alla fall kan konstatera är att moderaterna har ingenting till övers för välfärdssatsningar, de vill dra ner i stället.

Nu får vi återigen uppleva moderaternas spydigheter och okvädingsord som ett sätt att misskreditera politiska motståndare. Nu är det Löfven som är i fokus. Man borde kunna kräva en rimligare nivå i debatterna av ett parti som företräder de rika i samhället. Kan det vara så att de har svårt att angripa den förda politiken och därför använder de hån och oförskämda antydningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>