Politikernas ansvar

Den politiska debatten borde handla om verklighetsbaserade frågor och problem nu och i framtiden inte vad den ene har gjort och inte gjort. Käbbel om historia för sällan frågor framåt. Då det uppstår komplicerade frågeställning i samhället, typ flyktingkrisen, borde politikerna lägga käbblet åt sidan och använda sina mandat till att konstruktivt bidra till förnuftiga lösningar. Det imponerar inte på väljarna att bara kritisera motståndarna oavsett förslagens innehåll.

Samhället behöver förnuftiga och framtidsinriktade politiker som oavsett färg bidrar till en positiv samhällsutveckling och ekonomiskt ansvarstagande. Hantering av allmänna medel måste ske på ett ansvarsfullt sätt. Medborgarna betalar skatt för att finansiera vår gemen-samma välfärd och då är det politikernas plikt att fördela resurserna solidariskt. Vårt demokratiska samhälle kräver att ingen lämnas utanför. Tyvärr har det varit lite si och så med fördelningspolitiken under de senaste tio åren så det gäller för politikerna att begrunda misstagen och genomföra förbättringar. Som ett skrämmande exempel är bristen på bostäder som råder i hela landet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>