Umeå kommun, eftersatt underhåll av skolor

Det finns ett förvaltningsansvar för kommunens egendom som åvilar kommunens politiker och tjänstemän. I media har vi kunnat läsa om bristande underhåll av kommunens skolor i relativt stor omfattning. Det är ytterst anmärkningsvärt att detta kan ske utan att någon i kommunledningen slagit larm. Förutom lokala problem så kan eftersatt underhåll vålla kommunen ökade kostnader. Umeå kommun som huvudman för skolorna bör kanske ompröva sin politik. Att gång på gång få anmärkningar när det gäller just skolorna tär på förtroendet.
Det kan knappast vara brist på medel som är orsaken då Umeå kommun i flera år spenderat skattemedel på projekt som hade kunnat anstå till senare tillfälle och i stället renoverat skolorna. Prioriteringarna verkar vara nya projekt medan underhåll av befintliga byggnader kommer i andra hand. Ansvarig nämnd bör ta sig en funderare över hur skyldigheterna inom deras ansvarsområde efterlevs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>