Umeå kommun, nöjesresor och fester.

Nu har stadsdirektören yttrat sig och konstaterar att det inte har skett några avvikelser från de styrdokument som kommunen har. Samma åsikter har även revisionen. Det är synnerligen anmärkningsvärt att kommunen har haft så mycket luft i de styrdokument vars avsikt är att vägleda tjänstemän och politiker att rätt hantera skattebetalarnas pengar. Dock anser de att det bör göras en översyn av styrdokumenten. En åtgärd som borde leda till stora besparingar för kommunen och mindre nöjesresor för de anställda, en normalisering alltså.
Man kan inte undgå att fundera över hur slöseriet fått pågå samtidigt som kommunen sparar in på t. ex. skolorna. Revisorerna reagerade inte vilket väcker frågor om innehållet i deras revisionsreglemente. Det var av stort värde att VK avslöjade slöseriet även om nu vissa försöker förringa det som skett. Kommunledningen har en läxa att göra.
Sammantaget måste nu regler och styrdokumenten för kommunens verksamhetsområden skärpas betydligt då det som pågått en längre tid knappast kan försvaras. För övrigt finns det en tendens i samhället att offentligt finansierad verksamhet blir utsatt för slöseri, ibland i stor skala, trots att vi har tillsatta revisorer, regler och styrdokument. I allt för många fall har det varit journalister som avslöjat fusk och andra oegentligheter och det är ett underbetyg för de som ansvarar för den offentligt finansierade verksamheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>