Krav vid FN – uppdrag bör tydliggöras.

Det var med bestörtning vi tog del av Uppdrag Gransknings reportage från Kongo Kinshasa. Övergrepp mot barn och kvinnor tycks ha varit legio. När Anders Kompass larmade om en rapport som han överlämnade till Frankrike då deras soldater utfört övergreppen blev han utfryst av FN och tvingades lämna sin tjänst. Ett personangrepp av sällan skådat slag. Höga FN-tjänstemän ägnade sin tid åt att försöka avskeda Kompass i stället för att hjälpa de misshandlade barnen. Det som har skett är en praktskandal av onormala dimensioner. I efterhand har en fristående expertgrupp granskat fallet och där frias Anders Kompass helt.
Ansvariga i FN bör avskedas omedelbart och åtalas.
Unicef som skall se till att barnen skyddas var ett stort skämt. Även här måste ansvariga ställas till svars
FN:s högsta ledning vid den tiden bör också ställas till svars för underlåtenheten att ingripa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>