Moderaterna I Stockholms läns landsting

Vi bevittnar idag ett slöseri med skattemedel av sällan skådat slag i Stockholms läns landsting. Man frågar sig om de moderata politikerna saknar ekonomisk kompetens då det gång på gång i media redovisas upphandlingar som klart visar på en i särklass slösaktig kultur som klart visar på gynnande av enskilda företag. Det väcker frågor om misstänkt korruption då politikerna kan tillåta dylika affärer som beskrivs i media. Några exempel: Stödstrumpor för 6000 kr/par. Dörrbyte Nya Karolinska för 1,2 miljoner kr
Vän av ordning undrar givetvis hur revisorerna fungerar eller inte fungerar som kan tillåta detta slöseri med skattemedel. Sker anmärkningar som inte media får tillgång till eller är revisorerna mutade?
Oppositionen verkar vara rätt tystlåtna när det gäller den förda politiken vilket är mycket märkligt. De borde slå på stora trumman och utnyttja tillgängliga instanser som kan granska fögderiet.
En ingående opartisk granskning borde genomföras av upphandlingsregler, bygget av Nya Karolinska, samt medborgarnas tillgång till sjukvård.
Moderaterna har genom åren visat prov på ekonomisk inkompetens vid ett flertal tillfällen. I regeringsställning och i vissa landsting har detta förhållande varit mycket påtagligt. I vissa sammanhang åberopar moderaterna deras egen förträffliga regeringsduglighet utan att rodna. Erfarenheterna har dock bevisat motsatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>