Emil Källström, Centerns ekonomiguru.

Källström påstår att regeringens budget bygger på glädjekalkyler. I en artikel utvecklar han sina åsikter. Det är mest rallarsvingar som saknar verklighetsförankring. Innehållet har en prägel av avundsjuka då det nu äntligen börjar gå bra för Sverige och att de brister i samhället som Alliansen orsakade börjar avhjälpas. Problemet för Alliansen och Källström nu är att hitta åtgärder för att sänka skatterna och försämra välfärden utan att väljarna upptäcker avsikten/metoden. Reinfeldts metod är redan provad och resultatet ledde ju till nyval trots mutade väljare. Så nu gäller det för Källström att vara kreativ.
Det finns i sammanhanget skäl påminna om att både OECD och IMF anser i en rapport att Sverige för en väl avvägd finanspolitik. Även att 40 miljarder kr betalas av på statsskulden kan vara värt att nämna. Ja Källström, vem ska man tro på?
Källströms åsikter när det gäller ekonomi imponerar inte. Tidigare förde han till torgs att skatterna i Sverige bör sänkas till snittet i OECD länderna. Det skulle betyda ca. 400 miljarder kr. mindre i statskassan. Då skulle vi få avveckla bl.a. välfärden helt. Centern börja bli ett rent högerparti.

3 kommentarer

 1. Lägre skatter betyder nödvändigtvis inte mindre skatteunderlag precis som om högre skatter ger den effekt man tänkt sig. Beskattar man någonting betyder det att man får mindre utfall. Men så räknar inte socialistiska politiker som diskonterar högre skatter till sista kronan medan skattesänkningar inte ökar utbudet. De så kallade dynamiska effekterna verkar vara ett vokabulär som fattas socialisterna.

  • Hej!
   Nu har Källström ångrat sina uttalanden. Att Alliansen och framförallt Kristersson vill kraftigt minska på välfärden vet vi av erfarenhet. Det sker genom skattesänkningar. Alliansen har prövat konceptet och väljarna känner till effekterna så enkelt är det. Kristersson har i uttalanden tidigare tagit som sin uppgift att helst avveckla välfärden så vi har fått en klar politisk skiljelinje och det är bra.
   Mvh
   Klas Viberg

   • Klas, har du inte ännu lyssnat på radions program ett som i våras intervjuade Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad. Gör det för guds skull! Där framgår bland annat i mångt och mycket likheterna mellan Socialdemokraternas och Moderaternas ekonomiska politik. Och där leds också i bevis att de skattesänkningar som gjordes mellan år 2007 och år 2014 tvärtemot vad socialisterna hävdar ökade skatteunderlaget i AB Sverige. Och det under svår tid i och med finanskrisen som startade hösten år 2008.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>