Trafikolyckor, varför?

Varför är det så många buss- och lastbilsolyckor? Vi läser i media om lastbilar som välter och bussar som krockar och välter men vi ser inga utredningar om orsakerna. När det råder ishalka kan det vara en av orsakerna men vi hr ju haft ishalka tidigare år utan liknande anhopning av olyckor.
När man åker buss eller kör bil efter E4 kan man konstatera att tempot har ökat betydligt i trafiken. Om man kör personbil i 90 – 100 km/tim blir man omkörd av bussarna. Samma gäller långtradarna.
Efter att ha åkt buss ett antal gånger blir man förvånad över hur jäktade vissa förare är, gäller särskilt unga förare. De verkar vara dåligt utbildade. Företagen överlag borde kontrollera hur deras förare klarar jobbet/kraven. Idag är det många passagerare som har synpunkter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>