Moderaternas dolda flört med Sverigedemokraterna.

De politiska partierna i Sverige blir allt tydligare. Från att vara skönjbara skillnader har nu skiljelinjerna blivit skarpare. Kampen mot SD har inneburit att M har återgått till ett rent högerparti så de borde ändra sitt namn till ”De gamla moderaterna”. De har ju en viss vana med namnbyten. Dock kan högervridningen ha sina risker då SD fortfarande tycks ha en viss dragningskraft. Många hade trott att Kristersson skulle vända utvecklingen men tyvärr kan det bli svårt. Orsakerna kan vara flera men en kan vara att Kristerssons inte har varit direkt fläckfri utan han är belastad med diverse krumbukter både i politiken och privat och det minskar tilltron hos nya sympatisörer.
Att erövra makten med hjälp av SD kan kortsiktigt vara en framgång. Dock finns det risk att SD:s historia kan fläcka ner en sådan regering då den kommer att användas i debatterna. Det är nog tyvärr så att SD aldrig kan frigöra sig från sin historia utan den kommer att förfölja partiet framgent så länge nuvarande belastade personer finns kvar i ledningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>