Utförsäljning av allmännyttan.

Ulf Kristersson M har mycket att förklara ang. utförsäljning av allmännyttan i Stockholm under sin tid som borgarråd där. Avknoppningar till reapriser blev en aktiv del i hans arbete. I de flesta fall kunde köparna göra miljonvinster efter bara några år. Att Kristersson var besjälad av privatiseringar var uppenbart men att han fick härja fritt i sådan omfattning var ytterst anmärkningsvärt.
Man kan i efterhand konstatera att utförsäljningar av allmännyttan till reapriser var stöld från skattebetalarna. Att det inte har beivrats kraftigare av oppositionen är tragiskt och kan närmast betraktas som ett tyst medgivande.
I Riksdagen fick dåvarande justitieministern Beatrix Ask frågan varför Kristersson kunde begå olagliga handlingar och ändå gå fri från rättsligt efterspel. Hon svarade att det inte är  brottsligt att var korkad eller att göra dåliga affärer eller att ha dåligt omdöme.
Kristerssons förhållande till välfärden vet vi. Han ser helst att alla skall klara sig själva så att skatterna blir så låga som det bara går. För honom är det försäkringslösningar som gäller.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>