Umeå kommun, nya riktlinjer på gång.

Nya riktlinjer kommer, enligt uppgift i media, att föreläggas kommunstyrelsen rörande nöjesresor, fester, presenter m.m. som har påtalats av VK i ett antal artiklar. För att få stopp på slöseriet måste nuvarande regelsystem uppdateras då det tydligen har varit allt för generöst. Mycket märkligt att detta förhållande inte har påtalats av revisorerna tidigare. Stadsdirektören anser att de har följt gällande regler som finns och det bevisar bara på regelverkets starka slagsida. De negativa effekterna av detta har VK påvisat, inte revisorerna.
Som skattebetalare kan man tycka att detta är ytterst besynnerligt. Bara för att det finns ett allt för generöst regelsystem som innehåller utrymme för feltolkningar, medvetet eller omedvetet, så borde en liten gnutta sunt förnuft finnas hos de ansvariga. Slöseri med skattemedel kan aldrig försvaras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>