Revisorerna granskar landstinget i Västerbotten.

Revisorerna kritiserar landstingets kontroll av fakturor. De godkänns för utbetalning trots att de saknar underlag. Dessutom attesteras fakturor av icke behöriga. Ett förfarande som kan tyda på brister i regelverket eller att ansvarig chef tillåter överträdelser av gällande regler. Vän av ordning och reda kan tycka att sunt förnuft skulle räcka då man privat knappast skulle godta ospecificerade fakturor.
Vi har vid flera tillfällen kunnat konstatera brister när det gäller hantering av skattemedel. Nu är det landstinget som står i fokus. Trots en tjänstemannastab med god utbildning så tycks det råda en kultur som vuxit fram genom åren utan att det har uppmärksammats. Därför finns det anledning att påtala revisorernas skyldighet att granska verksamheterna. I många stycken kan deras effektivitet ifrågasättas då vi gång på gång upplever brister vid hantering av skattemedel. Revisorsrollen behöver förstärkas i både landstinget och kommunen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>