Sjukvårdskrisen

Nu pumpas det in pengar i sjukvården som aldrig förr i tron att lösa de problem som finns. Huvudspåret är bristen på sjuksköterskor som ställer till det. Under en längre tid har vi tappat sjuksköterskor p.g.a. låga löner och dålig arbetsmiljö och då har man fått vända sig till bemanningsföretag till stora kostnader. Det har tydligen pågått en längre strid om lönesättningen som i slutändan har resulterat i dagens situation.
Landstingsledningen måste tänka om snarast. Ta ett krafttag med personalsituationen, höj lönerna och förbättra arbetsmiljön så att de tidigare anställda återvänder. Skriv anställnings-kontrakt med alla anställda för att få kontroll över personalförsörjningen. Dagens situation har politikerna skapat och nu måste det tas krafttag. Medborgarna betalar skatt och har rätt till vård inom en rimlig tid.
Borgarna förespråkar återinförandet av kö miljarden som en lösning på krisen. Då skulle medborgarna få en rättvis vård påstår de. De glömmer att läkarförbundet och många andra instanser ville ha bort den då de minst sjuka behandlades först och de svårare fallen fick vänta. Så någon rättvis sjukvård som påstås blev det inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>