Terrorn i Europa.

När nu IS samlade kraftcentra har raserats kan vi konstatera att de fortsätter terror-verksamheten i annan form. Utbildade IS-krigare i små grupper eller enskild soldat utför attentat mot enskilda objekt med stora skador och lidande som följd. Därmed kan vi konstatera att IS har ändrat sin strategi utan att minska på terrorn. Det är en farlig utveckling som måste mötas med kraftfulla motåtgärder.
Vi bör nog på allvar förstå att Islams målsättning är att erövra världen och att hela deras kamp har ideologiska förtecken. Den kristna världen är deras motståndare. Bara det faktum att Islam använder utstuderat våld för att ändra människors religiösa tro bevisar bara att det är männens makt över kvinnor och familjer som står i centrum för deras trosuppfattning. Hedersmord som vi upplevt är inget annat än en maktdemonstration av män. Det religiösa innehållet vinner inga anhängare utan det är makten som är den drivande kraften.
Religiösa friskolor måste förbjudas. Barn skall inte indoktrineras utan de skall fritt få välja religion i vuxen ålder. Även statliga bidrag till islamistiska organisationer utomlands måste omprövas. Den religionsfrihet vi har i vårt land får inte missbrukas. Den innebär inte fritt fram för avarter som drabbar människors frihet. Våld, mord och terror kan aldrig accepteras av någon organisation någonsin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>