Liberalerna måste hitta sin själ.

Liberalerna behövs i Sverige. Deras framtoning borde dock vara mer framträdande och mer målinriktad än dagens utgåva. Partiet borde tillsammans med C stärka mittensamarbetet som en motkraft mot M-dominansen. M.a.o. bör mittenpolitik prägla Alliansen och inte som nu en alltför dominerande högerpolitik. Det skulle i praktiken innebära en statsminister från mittenpartierna i stället för en statsminister från högern vid en valseger. En statsminister från ett flygelparti har inte en heltäckande politik för alla medborgare den är klart inriktad på att gynna de redan besuttna, det har vi erfarit. En rimlig maktbalans i Alliansen skulle locka fler väljare.
Dock har Centerns storhetsvansinne drabbat partiet då nu partiets politik radikalt har förändrats under Maud Olofsson och Annie Lööfs ledarskap. Maud Olofsson på sin tid verkade vara mer lierad med M än med L. Centerpartiet verkar ha tappat kontakten med sina rötter och svävar nu fritt. Kompassen är trasig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>