Den svenska skolan.

Våra riksdagspolitiker borde gemensamt vara angelägna att skapa ordning och reda i skolan då det gäller våra barns framtid. Därför bör en blocköverskridande arbetsgrupp bildas som prestigelöst utreder vad som gått fel och vad som måste göras för att återskapa en skola för framtiden. Gruppen bör arbeta förutsättningslöst och gärna ta del av hur skolorna fungerar i andra länder.
Medborgarna kräver att politikerna tar ansvar för det som gått snett i skolan då så många   lämnar skolan utan godkända betyg. Det är en katastrof och det är politikernas misstag vi nu ser resultatet av. Det måste bli slut på experimentskolan, lärandet måste prioriteras. Om nuvarande situation får fortsätta skapas en underklass som måste beredas enkla jobb för sin försörjning. Det är dags att politikerna skärper till sig och tar sitt ansvar för skolan. Det måste skapas bättre förutsättningar för lärande, nuvarande situation duger absolut inte.
Även om nu skolan förbättras kommer det alltid att finnas elever som inte kommer att klara godkänt i skolan. För den gruppen måste tidig hjälp sättas in. De som trots hjälpen ändå inte klarar godkänt måste beredas kompletterande utbildning i någon form av yrkesskola. Även Komvux kan bli ett alternativ efter några år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>