Länsstyrelsen visar sin makt.

Genom bränningen av ”kåtan” i Stenträsk har länsstyrelsens tjänstemän visat sin förmåga att upprätthålla lag och ordning som också de gärna vill framhålla. De engagerade en hop tjänstemän att verkställa beslutet. Åtgärden var drastisk i sameland och borde ha förankrats hos ansvarig minister då alla vet att frågor som rör samerna är av särskild dignitet.
Dock kan vi konstatera att just i det här fallet har länsstyrelsen varit påfallande aktiv. Djurvännerna i länet kan nu kanske hoppas på att denna inställning i fortsättningen även gäller djurplågeriärenden som ofta handlat om långtgående djurplågeri som i många fall inneburit slakt av plågade djur som första åtgärd vid avslöjandet. Länsstyrelsen ansvariga tjänstemän borde vara mer uppdaterade på vem som plågar djur och ingripa mycket tidigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>