Centerns ekonomisk-politiska talesperson.

Källström är centerns ekonomiska talesperson. Som sådan ger han intrycket att vara en politiker med snabba uttalanden i ekonomiska spörsmål. Kanske inte så noga övervägt men ändå en fingervisning om hur centern tänker om framtiden. Nu måste man tyvärr notera att Källströms uttalanden i ekonomiska frågor inte tycks tas på allvar varken inom centern eller inom andra partier i Alliansen så det måste kännas lite tröstlöst att inte bli trodd.
Om vi tar Källströms åsikter om skattesänkningar så blir nog många överraskade. Att t.ex. sänka skattetrycket till OECD-nivå som han tidigare föreslagit skulle innebära 400 miljarder kr. i minskade intäkter. Ett hårt slag mot välfärden. I årets budget ger han sken av att centern är det parti som sänker skatten mest, 28 miljarder. Däremot minskas bidragen till kommunerna med 12 miljarder. Välfärden verkar inte vara något som han värnar om. Ambitionen tycks vara att ligga till höger om moderaterna när det gäller den ekonomiska politiken.
Centern har under Annie Lööfs ledning vandrat till höger på den politiska skalan. Det börjar bli trångt i högerburen. Nu ligger mitten öppen inför kommande val

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>