Nu får det vara nog.

Skjutningarna fortsätter och medborgarna vågar snart inte gå ut p.g.a. risken att träffas av någon förlupen kula. De kriminella gängen håller på att ta över samhällen speciellt i förorterna runt våra storstäder. Nu måste det ske någonting radikalt. Regeringen måste sluta prata om skärpta straff och fler poliser för det leder ingenvart.
Nu krävs det handling. Upprätta en tillfällig lag som ger polisen rätt att fängsla /internera de kriminella personerna de redan känner till upp till ett år. Det ger polisen rådrum i det fortsatta upprensningsarbetet. Regeringen är skyldig att skydda medborgarna mot ligister och skurkar.
Utvecklingen inom polisen med många avhopp beror till en del på utvecklingen inom den kriminella världen. De tillåts härja fritt med sina uppgörelser som då skapar miljöer där poliser ofta blir utsatta för livsfarliga situationer. Politiker bör fråga sig vad samhället bör göra så att polisyrket inte innebär att de ibland får offra sina liv. Det är inte särskilt lockande att vara polis idag när kriminella gäng verkar få härja utan att bli nämnvärt störda. Arbetsmiljön för poliserna måste avsevärt förbättras för att locka tillbaka avhoppade poliser och för att göra polisyrket mer attraktivt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>