En dold välfärd växer fram.

Rot- och Rutavdrag är reformer som nyttjas i huvudsak av välbeställda familjer. Att anlita subventionerad arbetskraft för att avlasta de personer som vill göra karriär i arbetslivet har blivit allt vanligare. Många anser dock att de borde, med deras ekonomiska situation, ha förmåga att anlita arbetskraft utan subventionering.
Systemet utgör en dold välfärd som tycks utvecklas om Alliansen kommer till makten. De vill nämligen höja beloppet för rutavdrag till 75 000 kr/år. Annie Lööf t.ex. har en månadslön på ca. 150 000 kr/mån. och borde ha råd att anlita arbetskraft utan subventionering.
Arbetsgivarorganisationen Almega vill införa något de kallar en Hem-bransch. Omfattningen som är känd gäller matlagning, planering och anläggning av trädgård, grovstädning, hämtning av återvinning, inredning av hemmet, hustillsyn vid resa, skötsel och passning av djur m.m. Det bli m.a.o. en klar social uppdelning i samhället. De som har råd att köpa tjänsterna och de som utför tjänsterna och inte har råd.
Systemet hotar demokratin och alla människors lika värde i vårt land. De vill tydliggöra en uppdelning av samhället i rika och fattiga. Ett sådant system skall inte subventioneras med skattemedel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>